Het grote plaatje van permanent gewichtsverliesDe meeste mensen die mijn artikelen en e-books lezen, kennen mij als een wetenschapper die graag studies citeert en onderzoek toepast op alledaagse problemen zoals gewichtsverlies, bodybuilding en andere gezondheids- / fitnessgerelateerde onderwerpen. Soms moet je echter een stap terug doen van de wetenschap en naar het grote geheel kijken om mensen weer scherp te krijgen, zodat ze als het ware door de bomen het bos kunnen zien.

Voor de meeste mensen die dit artikel lezen, moet het vinden van een effectief dieet dat meestal werkt, net zo ingewikkeld lijken als kernfysica. Dat is het niet, maar er is een verbijsterend aantal keuzes voor diëten die er zijn. Vetrijk of geen vet? Veel koolhydraten of geen koolhydraten? Laag eiwit of hoog eiwit? Om de zaken nog erger te maken, zijn er een miljoen variaties en combinaties van de bovenstaande voedingsscenario's om de verwarring te vergroten. Het lijkt eindeloos en zorgt ervoor dat veel mensen gefrustreerd hun handen opsteken en het opgeven. In dit artikel zal ik proberen dat allemaal te veranderen.

Er zijn enkele algemene richtlijnen, vuistregels en manieren om een dieetprogramma te bekijken, waardoor u voor eens en voor altijd kunt beslissen of dit het juiste dieet voor u is. Je vindt het misschien niet altijd leuk wat ik te zeggen heb, en je moet je geen illusies maken. Dit is weer een snelle oplossing, "100 pond afvallen in 20 dagen", een soort gids. Als u het echter beu bent om verward te zijn, moe bent van het afnemen van het gewicht alleen om het weer aan te doen, en het zat bent u af te vragen hoe u de eerste stappen moet zetten om het juiste dieet voor u te bepalen dat zal resulteren in permanent gewichtsverlies, dan is dit het artikel dat je leven zou kunnen veranderen ...

Is uw dieet geslaagd voor "De test"?
Wat is de belangrijkste reden waarom diëten op lange termijn mislukken; bovenal? De belangrijkste reden is ... tromgeroffel ... een gebrek aan naleving op de lange termijn. De cijfers liegen niet; de overgrote meerderheid van de mensen die afvallen, zullen het terugwinnen - en overtreffen vaak wat ze hebben verloren. Dat wist je al, nietwaar?

Maar wat doet u om dit te vermijden? Hier is nog een realiteitscheck: vrijwel elk dieet dat u kiest en dat het basisconcept volgt van het "verbranden" van meer calorieën dan u verbruikt - de algemeen aanvaarde mantra "calorieën in calorieën eruit" - zal ervoor zorgen dat u afvalt. Tot op zekere hoogte werken ze allemaal: Atkins-stijl, geen koolhydraatarme diëten, vetarme koolhydraatrijke diëten, allerlei rage diëten - het maakt op korte termijn gewoon niet uit.

Als het uw doel is om snel wat gewicht te verliezen, kies er dan een en volg het. Ik garandeer je dat je wat gewicht zult verliezen. Studies hebben over het algemeen uitgewezen dat elk van de commerciële diëten voor gewichtsverlies na zes maanden tot een jaar ongeveer evenveel gewicht krijgt. Een recente studie toonde bijvoorbeeld aan dat het Atkins-dieet, het Slim-Fast-plan, het Weight Watchers Pure Points-programma en het Eat Yourself Slim-dieet van Rosemary Conley allemaal even effectief waren. (1)

Andere onderzoeken die andere populaire diëten vergelijken, hebben in wezen dezelfde conclusies getrokken. Een onderzoek dat bijvoorbeeld het Atkins-dieet, het Ornish-dieet, Weight Watchers en The Zone Diet vergeleek, ontdekte dat ze in wezen hetzelfde waren in hun vermogen om na een jaar af te vallen. (2)

Bedenk wat ik zei over de belangrijkste reden waarom diëten falen, namelijk een gebrek aan naleving. De hoofdonderzoeker van deze recente studie verklaarde:

"Uit ons onderzoek bleek dat therapietrouw in plaats van dieettype de belangrijkste voorspeller van gewichtsverlies was" (3)

Vertaald, het is niet het dieet dat ze per se kozen, maar hun vermogen om zich daadwerkelijk aan een dieet te houden dat hun succes op het gebied van gewichtsverlies voorspelde. Ik zie nu de handen omhoog gaan, "maar Will, sommige diëten moeten beter zijn dan andere, toch?" Zijn sommige diëten beter dan andere? Absoluut. Sommige diëten zijn gezonder dan andere, sommige diëten zijn beter in het behouden van vetvrije massa, sommige diëten zijn beter in het onderdrukken van de eetlust - er zijn veel verschillen tussen diëten. Hoewel de meeste van de populaire diëten zullen werken om af te vallen, is het overduidelijk dat het volgen van het dieet het belangrijkste aspect is om het gewicht op de lange termijn af te houden.

Wat is een dieet?
Een dieet is een korte-termijnstrategie om af te vallen. Gewichtsverlies op lange termijn is het resultaat van een verandering in levensstijl. We houden ons bezig met een levenslang gewichtsbeheer, niet met een snelle oplossing voor gewichtsverlies. Ik hou niet van de term dieet, omdat het een poging is om op korte termijn af te vallen versus een verandering in levensstijl. Wil je snel een hoop gewicht verliezen? Heck, ik zal je de informatie geven over hoe je dat hier en nu gratis kunt doen.

Eet gedurende de volgende 90 tot 120 dagen 12 roerei-eiwitten, een hele grapefruit en twee liter water per dag. U zult veel gewicht verliezen. Zal het gezond zijn? Nee. Blijft het gewicht weg als u klaar bent met dit dieet en wordt u gedwongen terug te keren naar uw "normale" manier van eten? Geen kans. Komt het gewicht dat je verliest door vet of zijn het spieren, water, botten en (hopelijk!) Wat vet? Het punt is dat er veel diëten zijn die perfect in staat zijn om van je af te komen, maar als je een eetplan overweegt om af te vallen, moet je jezelf afvragen:

"Is dit een manier van eten die ik op lange termijn kan volgen?"
Dat brengt me bij mijn test: ik noem het de "Kan ik zo eten voor de rest van mijn leven?" Test. Ik weet het, het rolt niet bepaald van je tong, maar het komt wel duidelijk over.

De les hier is: elk voedingsplan dat u kiest om af te vallen, moet deel uitmaken van een levensstijlverandering die u - in een of andere vorm - voor altijd kunt volgen. Dat wil zeggen, als het geen manier van eten is waaraan je voor onbepaalde tijd kunt voldoen, zelfs nadat je je streefgewicht hebt bereikt, dan is het waardeloos.

Dus veel rage diëten die je daar ziet, worden onmiddellijk geëlimineerd en je hoeft je er geen zorgen over te maken. De vraag is niet of het dieet op korte termijn effectief is, maar of het dieet voor onbepaalde tijd kan worden gevolgd als een levenslange manier van eten. Teruggaan van "hun" manier van eten naar "jouw" manier van eten nadat je je streefgewicht hebt bereikt, is een recept voor een ramp en de oorzaak van het gevestigde jojo-dieet. Kort gezegd: er zijn geen kortere wegen, er is geen gratis lunch, en alleen een toewijding aan een levensstijlverandering zal het vet op de lange termijn afhouden. Ik besef dat dat niet is wat de meeste mensen willen horen, maar het is de waarheid, of je het nu leuk vindt of niet.

De statistieken liegen er niet om: afvallen is niet het moeilijkste deel, afhouden is dat wel! Als je de vele bekende rage / commerciële diëten die er zijn onder de loep neemt, en je bent eerlijk tegen jezelf, en mijn test hierboven toepast, zul je merken dat de meeste niet meer aantrekkelijk voor je zijn zoals ze ooit deden. Het brengt me ook bij een voorbeeld dat extra duidelijkheid toevoegt: als je dieet A hebt, zal dat het meeste gewichtsverlies veroorzaken in de kortst mogelijke tijd, maar het is onevenwichtig en in wezen onmogelijk om op lange termijn te volgen versus dieet B, dat het gewicht zal kosten langzamer af, maar gemakkelijker te volgen, evenwichtig, gezond en iets waaraan u jaar na jaar kunt voldoen, wat is superieur? Als dieet A binnen 30 dagen 30 lbs van je af krijgt, maar volgend jaar alle 30 lbs terug hebt gewonnen,

Als je het antwoord op die vragen niet weet, heb je het punt van dit artikel en de les die het je probeert te leren totaal gemist, en ben je klaar om te mislukken. Ga terug en lees deze sectie opnieuw ... Standaard is dieet B superieur.

Leer een man vissen ...
Een bekend Chinees gezegde is - Geef een man een vis en je geeft hem een dag te eten. Leer een man vissen en je voedt hem een leven lang.

Deze uitdrukking past perfect bij de volgende essentiële stap in hoe u beslist welk eetplan u moet volgen om permanent af te vallen. Zal het dieetplan dat u overweegt u leren hoe u op lange termijn moet eten, of geeft het u informatie met de lepel? Zal het dieet afhankelijk zijn van speciale repen, shakes, supplementen of kant-en-klaar voedsel dat ze leveren?

Laten we nog een vergelijking maken tussen dieet A en dieet B. Dieet A zal je hun voedsel geven, evenals hun speciale drank of repen om te eten, en je precies vertellen wanneer je ze moet eten. Je verliest - zeg - 30 pond in twee maanden. Dieet B zal proberen u te helpen te leren welk voedsel u moet eten, hoeveel calorieën u moet eten, waarom u ze moet eten, en in het algemeen proberen u te helpen leren hoe u moet eten als onderdeel van een totale verandering van levensstijl die stelt u in staat om weloverwogen beslissingen te nemen over uw voeding. Dieet B veroorzaakt een langzaam gestaag gewichtsverlies van 8-10 lbs per maand gedurende de komende 6 maanden en het gewicht blijft weg omdat je nu weet hoe je goed moet eten.

Denk aan het Chinese spreekwoord. Beide diëten helpen je om af te vallen. Maar één dieet zal je leren hoe je zelfredzaam kunt zijn nadat je ervaring voorbij is. Dieet A is natuurlijk gemakkelijker en veroorzaakt sneller gewichtsverlies dan dieet B, en dieet B duurt langer en vereist wat denkwerk en leren van uw kant. Wanneer dieet A echter voorbij is, bent u weer terug bij het begin en heeft u geen vaardigheden gekregen om te vissen. Dieetbedrijven maken hun winst niet door u te leren vissen, ze verdienen hun geld door u een vis te overhandigen, dus u moet voor onbepaalde tijd op hen vertrouwen of bij hen terugkomen nadat u al het gewicht hebt teruggewonnen.

Daarom is dieet B superieur om u te laten slagen waar andere diëten faalden, met opgedane kennis die u op lange termijn kunt toepassen. Dieetprogramma's die proberen u een dieet te geven zonder enige poging u te leren eten zonder hun hulp en / of vertrouwen op hun shakes, repen, koekjes of kant-en-klaar voedsel, is een ander dieet dat u van uw lijst met keuzes.

Dieetplannen die gewichtsverlies bieden door hun product te drinken tijdens verschillende maaltijden, gevolgd door een "verstandig diner"; diëten waarmee u hun speciale koekjes voor de meeste maaltijden kunt eten, samen met hun vooraf geplande menu; of diëten die proberen u hun repen, drank of kant-en-klaarmaaltijden te laten eten, behoren tot het dieet A dat hierboven is besproken. Ze zijn gemakkelijk te volgen, maar voorbestemd om op lange termijn te mislukken. Ze slagen allemaal niet in de vraag "Kan ik de rest van mijn leven op die manier www.formule1shake.nl/ eten?" test, tenzij je echt denkt dat je koekjes en shakes kunt eten voor de rest van je leven ... Waar het op neerkomt, is of de voedingsbenadering die je gebruikt om af te vallen, uit een boek, een klas, een kliniek of een e-book, leert je niet hoe je moet eten, het is een verliezer voor langdurig gewichtsverlies en het moet worden vermeden.

De ontbrekende schakel voor gewichtsverlies op de lange termijn
We gaan nu op weg naar een andere test om u te helpen bij het kiezen van een voedingsprogramma voor langdurig gewichtsverlies, en het gaat eigenlijk niet om voeding. De ontbrekende schakel voor gewichtsverlies op de lange termijn is lichaamsbeweging. Oefening is het essentiële onderdeel van langdurig gewichtsverlies. Veel dieetprogramma's bevatten geen bewegingscomponent, wat betekent dat ze vanaf het begin verliezers zijn voor langdurig gewichtsverlies. Elk programma dat zich concentreert op gewichtsverlies maar geen uitgebreid oefenplan bevat, is als het kopen van een auto zonder banden of een vliegtuig zonder vleugels. Mensen die met succes afvallen, hebben voor een overweldigende meerderheid lichaamsbeweging in hun leven opgenomen, en de onderzoeken die kijken naar mensen die met succes gewicht hebben verloren en het gewicht hebben behouden, vinden steevast dat deze mensen consistent waren met hun dieet en trainingsplannen. (4)

Ik ga hier niet alle voordelen van regelmatige lichaamsbeweging opsommen, maar regelmatige lichaamsbeweging heeft positieve effecten op uw metabolisme, stelt u in staat meer calorieën te eten maar toch een calorietekort te hebben, en kan helpen bij het behouden van vetvrije massa (LBM). essentieel voor uw gezondheid en metabolisme. De vele gezondheidsvoordelen van regelmatige lichaamsbeweging zijn bekend, dus ik zal ze hier niet toevoegen. Waar het hier om gaat, is: (a) als u van plan bent om het meeste uit uw doel, namelijk afvallen, te halen en (b) van plan bent dit op de lange termijn af te houden, moet regelmatige lichaamsbeweging een integraal onderdeel zijn van de afslankstrategie. U kunt dus elk programma, of het nu een boek, e-book, kliniek, enz. Betreft, die u geen richting en hulp bieden bij dit essentiële onderdeel van langdurig gewichtsverlies, elimineren.

Zijbalk: een korte opmerking over oefening:
elke oefening is beter dan geen oefening. Net als bij dieetplannen is niet alle lichaamsbeweging echter hetzelfde, en veel mensen kiezen vaak de verkeerde vorm van lichaamsbeweging om hun inspanningen om af te vallen te maximaliseren. Ze doen bijvoorbeeld uitsluitend aan aerobics en negeren weerstandstraining. Weerstandstraining is een essentieel onderdeel van vetverlies, omdat het spiermassa opbouwt die essentieel is voor uw metabolisme, het energieverbruik gedurende 24 uur verhoogt en gezondheidsvoordelen heeft die verder gaan dan aerobics.

De lezer zal ook opmerken dat ik eerder vetverlies zei, niet gewichtsverlies. Hoewel ik in dit artikel de term 'afvallen' gebruik, doe ik dat alleen omdat het een bekende term is die de meeste mensen begrijpen. De echte focus en het doel van een goed opgezet voedings- en trainingsplan moet echter op vetverlies liggen, niet op gewichtsverlies. Een focus op afvallen, waaronder mogelijk verlies van essentiële spieren, water en zelfs botten, evenals vet, is de verkeerde benadering. Het vet verliezen en de allerbelangrijkste vetvrije massa (LBM) behouden, is het doel en de methode om dat te bereiken is te vinden in mijn e-boek (en) over dit onderwerp, en valt buiten het bestek van dit artikel. Kort gezegd: het type oefening, de intensiteit van die oefening, de duur van die oefening, enz., Zijn hier essentiële variabelen wanneer je probeert FAT te verliezen met behoud van (LBM).

Psychologie 101 van gewichtsverlies op lange termijn
Veel dieetprogramma's die er zijn, richten zich niet op het psychologische aspect van waarom mensen er niet in slagen succesvol te zijn met gewichtsverlies op de lange termijn. Er zijn echter nogal wat onderzoeken die daarnaar hebben gekeken. In veel opzichten is het psychologische aspect het belangrijkste voor gewichtsverlies op de lange termijn, en waarschijnlijk het meest ondergewaardeerde onderdeel.

Studies die de psychologische kenmerken van mensen die met succes het gewicht hebben weggehouden, vergelijken met mensen die het gewicht hebben herwonnen, zien duidelijke verschillen tussen deze twee groepen. Bijvoorbeeld, een studie waarin 28 zwaarlijvige vrouwen werden gekeken die waren afgevallen maar het gewicht dat ze hadden verloren herwonnen, vergeleken met 28 voorheen zwaarlijvige vrouwen die waren afgevallen en hun gewicht ten minste een jaar hadden behouden en 20 vrouwen met een stabiel gewicht in het gezonde bereik, vonden de vrouwen die het gewicht herwonnen:

o had de neiging om eigenwaarde te evalueren in termen van gewicht en vorm
o had een gebrek aan waakzaamheid met betrekking tot gewichtsbeheersing
o had een dichotome (zwart-wit) denkstijl
o had de neiging om eten te gebruiken om de stemming te reguleren.

De onderzoekers concludeerden:

"De resultaten suggereren dat psychologische factoren enige verklaring kunnen geven waarom veel mensen met obesitas weer aankomen na succesvol afvallen."

Dit specifieke onderzoek is gedaan bij vrouwen, dus het weerspiegelt enkele van de specifieke psychologische problemen die vrouwen hebben - maar vergis je hier niet - mannen hebben ook hun eigen psychologische problemen die hun inspanningen om op de lange termijn af te vallen kunnen saboteren. (6)

Aanvullende studies bij mannen en vrouwen vinden dat psychologische kenmerken zoals "het hebben van onrealistische gewichtsdoelen, slechte coping- of probleemoplossende vaardigheden en lage zelfeffectiviteit" vaak een mislukking voorspellen met gewichtsverlies op de lange termijn. (7) Aan de andere kant omvatten psychologische eigenschappen die veel voorkomen bij mensen die succesvol gewichtsverlies op de lange termijn hebben meegemaakt: '... een interne motivatie om af te vallen, sociale steun, betere copingstrategieën en het vermogen om met levensstress om te gaan, zelfeffectiviteit, autonomie , verantwoordelijkheid nemen in het leven, en over het algemeen meer psychologische kracht en stabiliteit. " (8)

Het belangrijkste punt van deze sectie is om te illustreren dat psychologie een belangrijke rol speelt bij het bepalen of mensen succesvol zijn met gewichtsverlies op de lange termijn. Als het niet wordt behandeld als onderdeel van het algemene plan, kan het de factor zijn die uw succes maakt of breekt. Dit is echter niet een gebied dat de meeste voedingsprogramma's adequaat kunnen aanpakken en dat mag ook niet worden verwacht. De betere programma's proberen echter over het algemeen te helpen met motivatie, het stellen van doelen en ondersteuning. Als je jezelf in de bovenstaande lijsten ziet van de groepen die hun gewicht niet op lange termijn hebben behouden, weet dan dat je die problemen moet aanpakken via counseling, steungroepen, enz. Verwacht niet dat een programma voor gewichtsverlies dit onderwerp voldoende behandelt maar zoek wel naar programma's die ondersteuning, het stellen van doelen en middelen proberen te bieden die u op het goede spoor houden.

"Er wordt elke minuut een sukkel geboren"
Dus waarom zie je dit soort eerlijke informatie over de realiteit van langdurig gewichtsverlies niet vaker? Laten we eerlijk zijn, de waarheid vertellen is niet de beste manier om repen, shakes, boeken, supplementen en programma's te verkopen. Verdorie, als door een of ander wonder iedereen die dit artikel las het daadwerkelijk volgde en het doorstuurde naar miljoenen andere mensen die het daadwerkelijk volgden, zouden de makers van die producten snel in financiële problemen kunnen komen. Ze weten echter ook - zoals de man zei - "er wordt elke minuut een sukkel geboren", dus ik betwijfel of ze 's nachts wakker worden gehouden en zich zorgen maken over de effecten die ik, of dit artikel, op hun bedrijf zal hebben.

Dus laten we samenvatten wat hier is geleerd: de grote realiteit van permanent gewichtsverlies en hoe u naar een programma voor gewichtsverlies kunt kijken en voor uzelf kunt beslissen of het iets voor u is op basis van wat hierboven is besproken:

o Permanent gewichtsverlies gaat niet over het vinden van een snel dieet, maar over het vastleggen van veranderingen in levensstijl, waaronder voeding en lichaamsbeweging

o Elk programma voor gewichtsverlies dat u kiest, moet slagen voor de "Kan ik de rest van mijn leven op die manier eten?" test,

o Het programma voor gewichtsverlies dat u kiest, moet u uiteindelijk leren eten en zelfredzaam zijn, zodat u weloverwogen langetermijnkeuzes over uw voeding kunt maken.

o Het programma voor gewichtsverlies dat u kiest, mag u niet afhankelijk laten van commerciële repen, shakes, supplementen of kant-en-klaar voedsel voor uw succes op lange termijn.

o Het programma voor gewichtsverlies dat u kiest, moet een effectieve trainingscomponent hebben.

o Het programma voor gewichtsverlies dat u kiest, moet proberen te helpen met motivatie, het stellen van doelen en ondersteuning, maar kan indien nodig geen vervanging zijn voor psychologische counseling.

Conclusie
Ik wil deze laatste sectie nemen om nog wat extra punten en duidelijkheid toe te voegen. Om te beginnen is het bovenstaande advies niet voor iedereen weggelegd. Het is niet bedoeld voor degenen die echt hun voeding hebben ingesteld, zoals competitieve bodybuilders en andere atleten die profiteren van vrij dramatische veranderingen in hun voeding, zoals 'buiten het seizoen' en 'pre-contest' enzovoort.

Het artikel is ook niet bedoeld voor mensen met medische problemen die mogelijk een specifiek dieet volgen om een specifieke medische aandoening te behandelen of te behandelen. Het artikel is bedoeld voor de gemiddelde persoon die voor eens en voor altijd van de jojo-dieetcarrousel wil afstappen. Aangezien dat waarschijnlijk 99% van de bevolking is, zal het miljoenen mensen omvatten.

Mensen moeten ook niet worden afgeschrikt door mijn advies "je moet voor altijd zo eten". Dit betekent niet dat je de rest van je leven een dieet volgt en alleen maar honger hebt om naar uit te kijken. Wat het echter wel betekent, is dat je moet leren om goed te eten, zelfs nadat je je streefgewicht hebt bereikt, en die manier van eten mag geen grote afwijking zijn van hoe je hebt gegeten om in de eerste plaats af te vallen. Zodra u uw streefgewicht bereikt - en / of uw streefgewicht voor lichaamsvet - gaat u naar een onderhoudsfase die over het algemeen meer calorieën en voedselkeuzes bevat, zelfs af en toe een traktatie, zoals een stuk pizza of wat dan ook.

Onderhoudsdiëten zijn een logische uitbreiding van het dieet dat u vroeger gebruikte om af te vallen, maar ze zijn niet gebaseerd op het dieet dat u volgde en dat in de eerste plaats het gewicht opleverde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *