Oplossingen voor online back-up of back-up noodherstel, wat is het beste voor u?We zullen niet het voor de hand liggende noemen, maar we kennen allemaal het belang van back-up. Als een bedrijf niet zorgvuldig een back-up maakt van zijn gegevens, maakt het een enorme fout. Als uw gegevens gecompromitteerd, verloren of beschadigd raken, ontstaat er chaos in uw omgeving en kan dit uw bedrijf duizenden dollars kosten. Wat bedrijfseigenaren zich niet realiseren, is dat het ook geld kost om uw werknemer te laten zitten terwijl uw IT uw gegevens of server herstelt.

Denk er eens over na, als u uw werknemer $ 10 per uur betaalt, en hij werkt 8 uur per dag, moet u hem $ 80 per dag betalen, correct? (Natuurlijk houden we niet rekening met belastingen, verzekeringen, enz.). Als uw server uitvalt of als de gegevens corrupt zijn en het 4 uur duurt om ze te herstellen, kost uw werknemer u geen $ 10 per uur. Uw werknemer kost u $ 20, - per uur omdat hij / zij maar 4 van de 8 uur heeft gewerkt. Vermenigvuldig dit met het aantal werknemers dat u heeft en u krijgt een idee van de schade.

Beschadigde gegevens of het uitvallen van uw server heeft gevolgen voor uw verkoop, productie en als het herstel te lang duurt, kunt u mogelijk failliet gaan. Volgens zakelijke rapporten gaat 70% van de kleine bedrijven met een groot gegevensverlies binnen een jaar failliet. De hardwarekosten zijn drastisch gedaald en tegenwoordig kan iedereen zich een fatsoenlijke back-upoplossing veroorloven. We behandelen twee oplossingen in dit artikel en we zullen u helpen te zien welke het beste is voor uw bedrijf. De eerste is gewoon een lokale naar online cloudback-upoplossing. De tweede is een back-upoplossing voor noodherstel met online cloudback-up.

Als uw bedrijf geen kritieke applicaties heeft en als uw bedrijf er geen last van heeft als uw server uitvalt, kunt u een lokale naar online cloudback-upoplossing overwegen. Een typisch bedrijf zonder kritische applicatie is een bedrijf dat alleen een bestandsserver heeft. Je zou kunnen zeggen dat zelfs als een bestandsserver een paar uur niet werkt, dit gevolgen kan hebben voor het bedrijf, we zijn het met je eens. Maar laten we zeggen dat dit een eenvoudige bestandsserver is, zonder active directory, geen toegangsrechten, geen kritische applicaties en een paar uur down is acceptabel. Voor zo'n bedrijf zou een lokale naar online cloudback-up moeten volstaan. Waarom? Een lokale naar online cloudback-up doet het volgende:

Maak een back-up van uw onbewerkte gegevens op externe hardware (lokaal maar buiten de server)
Push nog een kopie van de onbewerkte gegevens naar de online cloudback-up.
Dus als de server crasht, de gegevens zijn beschadigd of verloren gaan, kunt u deze snel herstellen vanaf uw lokale hardware. Als er iets zou gebeuren met uw hele kantoor, zoals brand, waterschade of een directe of indirecte ramp, kunt u uw gegevens vanaf elke locatie herstellen via de online cloudback-up. En als u deze gegevens altijd en overal voor u toegankelijk heeft, kan dit uw bedrijf mogelijk redden. Houd rekening met het volgende bij het zoeken naar een online back-upoplossing:

Goede beveiliging die voldoet aan de eisen en compliance van uw bedrijf, zoals encryptie, PCI, SAS 70 of HIPAA etc.
Zorg ervoor dat het bedrijf dat u selecteert, een aantal datacenters in het hele land heeft, dus als er een down is, heeft u nog steeds toegang tot uw gegevens van de andere.
Zorg ervoor dat de uploadsnelheid hoog is. Als het uploaden van uw gegevens te lang duurt, moet u mogelijk weken wachten voordat de eerste back-up is gemaakt.
Zorg ervoor dat er geen beperking is voor de bestandsgrootte. Als een van uw bestanden te groot is, kan het uploaden mislukken.
Als uw bedrijf vandaag kritieke applicaties heeft en uw servers niet kunnen uitvallen, overweeg dan een Backup Disaster Recovery-oplossing. Een van de grootste uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd, is hoe ze de bedrijfscontinuïteit kunnen maximaliseren en bedrijfsonderbrekingen kunnen voorkomen als gevolg van een serverstoring of gegevensverlies.

Sommige BDR-oplossingen (Backup Disaster Recovery) bieden snelle en betrouwbare gegevensback-up, bescherming, noodherstel en systeemmigratie om servers online te krijgen of gegevens zo snel mogelijk na een ramp te herstellen. Hoe werkt dat? Een BDR-oplossing maakt een afbeelding van uw volledige server en slaat deze op een externe hardware op. Een andere kopie van de afbeelding wordt naar de online cloudback-up gepusht.

Dus wat is het verschil tussen deze oplossing en de eerste die we eerder hebben beschreven?

Als de server uitvalt vanwege fysieke of softwareredenen (of een ramp), kunt u het back-upbestand gebruiken en het als een virtuele machine koppelen. Dat betekent dat u het besturingssysteem, uw applicaties, de applicaties en de server etc. niet opnieuw hoeft te installeren. Dit kan uw dagen werk en duizenden dollars besparen. We menen het, dagen werk en duizenden dollars. Bovendien, als uw hele site uitvalt, kunnen ze, afhankelijk van de leverancier van de online cloudback-up, uwserver virtueel op hun servers in de cloud en bieden u een VPN-toegang. Dus als uw omgeving uitvalt, heeft u nu uw exacte server, vanaf de laatste back-upset, in de cloud. Hiervoor is geen extra hardware of software nodig. Deze oplossingen komen steeds vaker voor. We noemen ze hybride BDR-oplossingen omdat ze een klant niet dwingen om lokale hardware aan te schaffen en deze tegen hoge initiële installatiekosten te vergrendelen. U betaalt alleen voor de online virtuele serverkoppeling als uw hele site uitvalt. Geen extra maandelijkse hardware of extra kosten, waardoor deze oplossingen absoluut betaalbaar zijn. MKB's en MMB's kunnen nu over hetzelfde type back-upoplossingen beschikken dat bedrijven gebruiken.

Overweeg het volgende bij het zoeken naar een BDR-oplossing.

Het back-upbestand van de BDR moet uw volledige serverimage zijn.
De BDR-oplossing moet zo nodig naadloos een incrementele back-up maken, zo vaak als elke 15 minuten.
De incrementele back-ups moeten snel, automatisch en continu op de achtergrond plaatsvinden.
De oplossing moet de mogelijkheid hebben om de back-up terug te zetten in een virtuele omgeving zoals Oracle Virtual Box, VMware of Microsoft HyperV. (Het volledige systeem wordt hersteld naar een virtuele machine).
De BDR-oplossing moet herstel van bestanden en mappen mogelijk maken.
Het moet herstel van blank metaal mogelijk Online backup zakelijk maken. Voor het geval u de server op een andere hardware wilt herstellen.
De online back-up moet de mogelijkheid hebben om de lokale afbeeldingsbestanden veilig naar de cloud te uploaden.
Dus over het algemeen moet u bij het overwegen van een back-upoplossing de behoeften en vereisten van uw bedrijf begrijpen en begrijpen wat het bedrijf kan tolereren in geval van een storing. Met deze informatie zou u een lokale naar online cloudback-up of BDR-oplossing moeten kunnen selecteren. Beide oplossingen zijn erg goedkoop en elk bedrijf zou hiervan moeten profiteren. U kunt een maandelijkse licentie voor de BDR-oplossing aanschaffen en betaalt slechts 50 cent per gig voor cloudruimte. Loop niet het risico uw bedrijfsgegevens te verliezen voor een paar dollar per maand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *